3 ting du skal huske, hvis du selv kører på ferie

Solen skinner, kufferterne pakket og du er nu helt klar til at tage familien med i bilen på ferie. Rigtig mange danskere tager hvert år bilen sydpå til lande som Frankrig og Italien, og hvis bilen går i stykker på den tyske Autobahn, så er turen både træls og ekstra lang. Derfor er det en god ting at have styr på, hvad du skal tjekke op på, inden du starter bilen.

Husk at tjekke væskebeholdningen

Det kan være en god idé at tjekke op på væsker såsom bremsevæske, sprinklervæske, motorolie med mere. Det er selvfølgelig muligt at købe det meste på tankstationer langs ruten, men hvis du ikke vil ødelægge din bil, så skal det på fra starten af.

Se efter korrekt dæktryk og dækmønster

Hvis du ikke har det rette dæktryk og dækmønster, så kan det have betydning for, hvor lang en bremselængde du har, og hvor nemt du skader dine dæk. Du skal huske, at hvis du kører med fuld oppakning, så har det betydning for, hvilket dæktryk du skal have. Ligeledes hvis mønsteret på dækkene næsten er slidt væk, så tænk på, at du skal køre flere tusinde kilometer, og det derfor er en god idé at skifte, da de vil blive for nedslidte på turen.

Hav styr på sikkerheden

Det er vigtigt, at du på alle fronter har styr på sikkerheden, inden du tager afsted. Det betyder, at du skal være sikker på, at alle lygter virker, at du har refleksveste og advarselstrekant i bilen, og at bilen er pakket korrekt, så bagagen ikke flyver rundt i bilen, hvis du bremser hårdt eller kører galt. Det kan redde dit liv, hvis sikkerheden er i orden.