Skal der bygges nyt hus?

Er du ved at bygge nyt hus eller ved at renovere det gamle? I enhver byggeproces er der mange valg, der skal træffes, så man når frem til det bedst mulige resultat, der skal kunne holde til det danske vejr, og som også skal kunne holde i mange år. Derfor skal man sætte sig ordentligt ind i de forskellige ting, inden man begynder at bygge, så man kan træffe nogle ordentlige beslutninger, inden man pludselig står i situationen, og måske vil kunne komme til at træffe forhastede beslutninger, der ikke er gennemtænkt. Det vil nemlig kunne føre til nogle ærgerlige resultater, der måske skulle laves om igen på et senere tidspunkt.

Tag og undertag

Når der skal ligges tag på et hus, er det selvfølgelig vigtigt, at det bliver lagt ordentligt, så man ikke risikerer, at regn og sne kan trænge igennem det og skabe fugt. Alt afhængig af, hvilket tag, der skal på dit hus, så kan det være en god idé at gøre brug af undertag. Det er nemlig ikke alle tagtyper, der behøver at have undertag, så derfor bør du undersøge, om dit tag gør.

Med et undertag skaber man tæthed, og dermed sikkerhed for, at der ikke trænger regn, sne, slud eller lignende ind. Dermed er et undertag altså med til at sikre mod fugt udefra, og forhindrer dermed også eventuelle fugtskader.

Så skal du til at bygge nyt hus eller renovere det gamle, så tjek lige en ekstra gang, om det tag, der skal på dit nye hus, kræver undertag. Det kan nemlig godt betale sig lige at tjekke efter en ekstra gang, så man er sikker på, at det færdige hus er helt perfekt.