Sørg for god håndhygiejne for at mindske din smitterisiko

I disse tider har vi alle i sandhed opdaget eller anerkendt, hvor vigtig god hygiejne, særligt håndhygiejne, kan være. Hvis man var i tvivl før, så er man det i hvert fald ikke længere, og vi er som nation nærmest blevet genopdraget i kunsten i at vaske hænder ordentligt og at sørge for at spritte vores hænder og genstande af.

En af de nemmeste måder at sikre god hygiejne og dermed mindske risikoen for at blive smittet eller smitte andre, hvad enten der er tale om corona eller den almindelige forkølelse, er at være udstyret med en god hånddesinfektion. Det kan være alt fra håndsprit og -gel i små bøtter eller desinficerende servietter, der kun bruges til hænderne, men i særlig grad også er velegnet til at spritte ting, såsom ens taske, mobil eller pung, af.

En anden ting, vi også alle har lært af at operere i disse tider, er, at der er verden til forskel på nogle af de forskellige typer og mærker af hånddesinfektion.

Fra tequila til parfume, hånddesinfektion kan have mange lugte, og ikke alle er lige gode. Desuden findes der typer med eller uden alkohol, og med forskellig konsistens såsom skumbaserede og gel.

Er det til butikken, kontoret eller forsamlingshuset, kan man købe helt op til 5 liters dunke, så man ikke lige løber tør med det samme. De fleste af os har nok prøvet at gå ind i en butik og støde på en tom spritdunk, så i stedet for at skulle gå og fylde op hele tiden, kan man være på forkant ved at anskaffe sig en stor nok beholder fra start af. En stor dunk er særligt god til at placere ved hovedindgangen til kontoret eller butikken.