Sofabord – hvilken type skal du vælge?

I jagten på sofaborde kan det være svært at finde et, der matcher både stil og krav til praktiske funktioner. Men det kan lade sig gøre, og hos møbelkæden.dk finder du et bredt udvalg af forskellige modeller, ligesom du i denne artikel finder gode råd, der gør det lettere at vælge det helt rigtige sofabord.

Skaber helhed i stuen

Sofabordet er et helt essentielt møbel i indretningen, der ikke kun har den praktiske funktion, at du kan sætte din kaffekop og din fjernbetjening på det – det samler også rummet og skaber en helhed i stuen. Bordet har altså både en æstetisk og en praktisk rolle, og det er netop det, der kan gøre det svært at finde det helt rigtige. 

I din søgen efter et sofabord, skal du først og fremmest være opmærksom på materialerne og størrelsen.

Stål: Hos Møbelkæden finder du indtil flere sofaborde lavet af stål, fx Svane flex eller de runde Tessa-borde. Stål giver en lethed til møblet, og særligt hvis du har fundet et lidt tungt, mørkt sofabord, kan det være en idé med lysere og lettere stålben.

Træ: Naturmaterialer som træ fungerer godt i de fleste hjem, og skaber hygge og varme i stuen. Afhængig af din smag kan du vælge et stort og traditionel træbord af massivt træ eller en mere enkel model med lette ben og en rund bordplade.

Størrelsen: Et stort sofabord fylder meget for øjet, og det egner sig bedst, hvis stuen også er et forholdsvis stort rum. Alternativt kan du lege med sammensætningen af små borde i forskellige størrelser. På den måde får du stadig den nødvendige plads, men du skaber et mere levende og let udtryk. Samtidig får du mulighed for at mikse farver, former og højder, og du kan bruge bordene på forskellige måder og forskellige steder efter behov. Se fx Møbelkædens Round-serie eller den minimalistiske Katrine-serie.