Molton er løsningen til god akustik

Et scenetæppe er ganske tungt. Det er der en grund til. Det er lavet af molton som er et særligt tekstil der kan absorbere lys og dæmpe lyd. Det er lavet af lærredsvævet bomuldsflonel. Det er et blødt stof der kan fås i forskellige tykkelser alt efter hvad du skal bruge det til.

Det er særligt populært på scener på grund af de lysabsorberende og lyddæmpende egenskaber.

Når lyden skal være god

Optrædende har ofte prøvet at stå steder hvor lyden er dårlig. Koret der mangler en bagvæg og teatertruppen der kæmper med ekko. Det er en dårlig oplevelse for både optrædende og publikum når lyden ikke fungerer godt.

Uanset hvor dygtige musikerne er, så kan lyden blive ødelagt af omgivelserne. Derfor bruger de tæpper til hjælp.

Nemt at have med

Selvom et scenetæppe kan være tungt at bære på, så er det relativt nemt at have med til forestillinger og koncerter. Det kan hænges bag scenen eller bruges som lyddæmper i lokalet.

Scenetæppet kan også bruges til at isolere lyskilder. Det er kraftigt og vævet så lys ikke kan trænge igennem stoffet. Det sorte tæppe er mest populært fordi det bringer fokus på det der foregår på scenen. Men molton fås i flere farver. Molton scenetæpper kan du købe hos Sunstill.

Molton kan bruges mange steder

Der er også andre muligheder for at bruge et moltontæppe. I store rum på virksomheder kan det være nødvendigt at dæmpe lyden for at skabe bedre arbejdsbetingelser. Her kan du med fordel hænge et moltontæppe op som baggrund eller skillevæg. Tæppet kan også bruges i erhverv hvor der er brug for at afskærme så lyd og lys ikke trænger igennem. Det kan for eksempel være i prøverum eller klinikker for massage eller andre terapiformer. Mulighederne er næsten uendelige.