Man skal aldrig gå ned på kajakudstyr – find det her!

Sejlsport er umådeligt populært i Danmark fordi vi har de helt rette forhold til det. De mange tusinde kilometer dansk kyst gør det nærliggende at vælge en vandbaseret hobby eller sportsgren. Kajakker er i de seneste år blevet meget populære, men inden du tager en tur i den lille, hurtige båd, bør du finde det rette kajakudstyr.

En kajak er for eksempel intet uden sin pagaj. Når du vælger kajak, skal du vælge efter din egen højde og kropsbygning. Fordi båden er så lille og ustabil, kan udsving i højde og drøjde føre til øget risiko for at kæntre. På samme måde skal pagajen passe til både dig og din båd. Både for små og for store pagajer er nemlig besværlige at håndtere!

Ligesom med biler er der faktisk ingen grænse for, hvilket udstyr du kan købe til din kajak. Der er de praktiske – for eksempel liner, så du kan binde din kajak fast til en kaj eller lignende, samt pagajholdere, som sikrer at du aldrig mister fremdriften. Du kan også få standere til opbevaring af kajakken og hjul til transport. Der findes derudover mere luksuriøse og professionelle tilkøb som våddragter, vandtætte kompas og meget mere!

Bliv godt forberedt til dine eventyr på vandet

Det vigtigste ekstraudstyr du kan købe til din kajak, gælder for alle fartøjer til vands og er ikke forbeholdt kajakker. Det er en redningsvest, og den er absolut uundværlig. Netop fordi kajakker er ustabile, er det let at kæntre – især hvis du sejler på havet. Og en del af træningen i at sejle kajak indebærer den berygtede grønlændervending, hvor man lærer at vende båden efter en kontrolleret kæntring. Uanset om du kæntrer med eller uden vilje, bør du bære en redningsvest.