Ret ryggen – 3 tips til en god holdning

Du har sikkert hørt det i skolen, ret ryggen. Men der er noget om sagen. Selvom ryggen har godt af at blive brugt i forskellige positioner, så er det vigtigt at styrke ryggen så den kan holde i mange år.

En slatten holdning giver rygsmerter og kroniske lidelser senere i livet. Men en god holdning kommer ikke af at rende rundt med en bog på hovedet. Der er sjovere metoder.

Sid på en bold

Kender du de der store gymnastikbolde? De er suveræne til træning af kroppen – også ryggen. Du kan bruge den til både styrketræning og smidighed.

God træning er med til at styrke din holdning fordi dine muskler hjælper dig med at rette ryggen.

Men vidste du at du også kan bruge bolden til at sidde på? Bolden vil træne ryggen mens du arbejder. Du vil få en mere naturlig holdning i ryggen.

Brug en rygbandage

Når du investerer i et rygbælte eller en rygbandage, så er det for at hjælpe dig til en bedre holdning i ryggen. Det er ikke en permanent løsning. Bandagens formål er at hjælpe dig med at blive bevidst om din holdning.

Du kan også bruge rygbæltet når du træner sport. Enten for at støtte ryggen eller for at hjælpe ryggen under genoptræning. Du kan købe rygbælter hos Henza.

Træn ryggens muskler

Det kan være udmattende at holde ryggen i en god position. Især hvis du ikke har trænet musklerne til at hjælpe. For at styrke din holdning skal du lave træningsøvelser der styrke din core.

Core-øvelser har fokus på stabilitet og balance. De er øvelse som både træner mave og ryg. Prøv øvelser som planken, sideplanke og cat cow. Er du i tvivl hvordan, så meld dig på et yogahold. Her vil du møde mange af øvelserne.