hundefoder

Der findes mange forskellige typer af hundefoder, og det kan være en jungle at finde rundt i, når man skal vælge det rigtige foder til sin hund. Noget af det, du skal tage højde for, er din hunds alder, størrelse, aktivitetsniveau og sundhed. 

Det rigtige foder til hvalpe

Det er vigtigt for hvalpe, at de får hundefoder, der er rig på gode næringsstoffer, som kan hjælpe dem med at vokse sig store og sunde. Specielt fiskeolie og fibre er gode for hundehvalpen at få gennem sit hundefoder. For eksempel har Royal Canin lavet hundefoder til hvalpe, som giver den alt, hvad den behøver, mens den vokser. Immunforsvar og knogler bliver opbygget i hundens spæde år, og den har ligeledes et stort energibehov, hvorfor hvalpens foder gerne skal dække dette behov. Tilgodese din hunds ernæringsbehov og vælg hvalpefoder i god kvalitet til familiens firbenede medlem. 

Foder til voksne hunde

Til de voksne hunde er der også lavet specielt hundefoder designet specielt til at dække den voksne hunds behov. Royal Canin har lavet voksenfoder til hunde i forskellige størrelser – du kan altså købe specielt hundefoder til de helt små hunde, mellemstore og de helt store racer, der vejer +45 kilo. Står din voksne hund for eksempel over for de første tegn på aldring, kan du købe hundefoder med et højt indhold af antioxidanter, som vil hjælpe med at neutralisere frie radikaler. Desuden er det vigtigt, at hundefoderet indeholder gode næringsstoffer, som hjælper med at holde hud og pels sund. Kig også efter, om foderet indeholder EPA-DHA, da det vil hjælpe med at bremse dannelsen af tandsten og altså være godt for hundens bisser. 

Foder til den aktive hund

Til hunde med et højt aktivitetsniveau er det en god idé at vælge foder, som har et højt indhold af animalsk protein og L-carnitin, da det vil opretholde hundens muskelmasse under høj aktivitet. Desuden vil sammensætningen i foder specifikt til aktive hunde gøre, at hundenes energiforsyning er optimal og giver udholdenhed. Naturlige antioxidanter som vitamin E og C er også vigtige for at beskytte hundens krop mod celleskader under aktivitet. Det er typisk de yngre hunde, der har et højt aktivitetsniveau, hvorfor det er mest væsentligt at tage stilling til denne slags foder, mens hunden er ung. 

Foder der gavner ældre hundes sundhed

Når hunden er over 7 år og kan gå under kategorien senior, er det tid til at skifte det gamle foder ud med noget, der understøtter hundens hjertefunktion, kontrollerer vægten og forbedrer mobiliteten. Foder med taurin og L-carnitin vil understøtte hjertets funktion. Desuden skal du sørge for, at foderet har en fiberrig sammensætning med lavt kalorieindhold, for at hundens vægt forbliver stabil. Desuden er det godt, hvis foderet indeholder glucosamin og chondroitin, da det beskytter ledbrusken. Også EPA og DHA er gavnligt, da det slår ledbetændelse ned og forbedrer hundens mobilitet.  

Allergivenligt foder

Hvis din hund har allergi eller er i risiko for at udvikle det, skal du vælge foder uden korn, da det kan være årsagen hertil. Der findes hundefoder, for eksempel fra mærket Olivers Petfood, som har et højt indhold af kød og er helt uden korn. Foderet har desuden alle de vigtige næringsstoffer, som alle hunde har brug for hver dag.