Uundværligt udstyr: 3 tips til grisefarmen

Har du en grisefarm, eller overvejer du at købe dig ind i en, så du kan udleve din store drøm om at eje dit eget landbrug? Så kommer du til at skulle investere i mere udstyr, end du måske lige går og tror. Vi hjælper dig med råd til, hvad du kommer til at bruge i din proces, når du skal have styr på din griseavl.

Udstyr til inseminering

Inseminering er en af de vigtigste processer, som du som landbrugsejer skal tage kontrol over. Det er nemlig ikke altid lige sådan at få de store dyr til at avle af egen fri vilje, og du skal her hjælpe dem på vej med blandt andet en ornespray, som sprøjtes på soens tryne, så den får lyst til at parre sig med hannen. Et effektivt og moderne middel til avl.

Vægt til at veje grisene

Grise, og andre store kreaturer, skal bruge en helt særlig vægt, når du skal sikre dig, at de har den ønskede vægt. Du skal bruge en såkaldte grisevægt, som har en vippe, så dyrene selv kan gå op på den. Det er nemlig en særdeles kompliceret proces, hvis du skal løfte dem med udstyr, og det er trods alt nogle tunge dyr.

Varmelampe til de små grise

Når de små grise er født, skal de passes godt på for at sikre en optimal udvikling. Her kan en varmelampe være ideel, hvis de ikke længere er i stand til at blive hos moderen. En varmelampe er en nødvendig del af ethvert landsmandssortiment, og du vil helt sikkert også komme til at bruge din.